ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
 
TANFOLYAMOK
 

Céges Tanfolyamok:
Tanfolyamaink többsége magyarországi karbantartó szervezetek, légitársaságok és repülőterek megrendelésére indul. Megrendelésre indított tanfolyamaink résztvevőit a cégek delegálják, de üres helyek esetén lehetőség van a csatlakozásra, ha a tanfolyam megrendelője ehhez hozzájárul.

Nyitott Tanfolyamok:
Cégünk alkalomszerűen indít nyitott, meghirdetéses tanfolyamokat is. Ezeken a tanfolyamokon örömmel fogadunk minden jelentkezőt, legyen akár magánszemély, vagy cég által delegált résztvevő. Fontos tudni, hogy a meghirdetéses tanfolyamaink elindítása minimális létszámhoz kötött. Ez általában 12 fő. Tanfolyamainkon részvételi előfeltételt nem szoktunk megszabni, de a jelentkezőket minden esetben tájékoztatjuk, hogy tapasztalataink alapján milyen előzetes ismeretek szükségesek a tanfolyam sikeres elvégzéséhez.

Induló nyitott tanfolyamainkról bővebb információ itt található.

 
VIZSGÁK
 

Az elméleti vizsga mindig feleletválasztásos tesztkérdéseket tartalmaz. Minden tesztkérdéshez három válaszlehetőség tartozik, amelyből csak egy helyes. Egy vizsga akkor eredményes, ha a vizsgázó az adott vizsgán szereplő tesztkérdések legalább 75%-ára helyes választ adott.

A pótvizsgák jellemzői mindig megegyeznek az eredeti vizsgával (időtartam, témakörök, kérdések száma), de a tesztfeladatok változnak. Egy adott tartalmú sikertelen típustanfolyami tesztvizsgát követően az első pótvizsgára legalább 48 óra felkészülési időt biztosítunk.Ha az első pótvizsga is sikertelen, akkor másodszor a tanfolyam befejezése után lehet pótvizsgázni, de ekkor már legalább 7 napnak kell eltelnie a két vizsga között. Ha harmadik és azt követő pótvizsgák előtt legalább 30 nap felkészülési időt biztosítunk, ennél korábban nem áll módunkban pótvizsgát tartani.

Before the third and any subsequent repeated exam the preparation time should be no less than 30 days.

Az első két pótvizsga díjtalan.
A harmadik pótvizsga díja bruttó 3.000 Ft.
A negyedik pótvizsgától kezdve a díj alkalmanként duplázódik, azaz:
negyedik pótvizsga: bruttó 6.000 Ft,
ötödik pótvizsga: 12.000,
hatodik pótvizsga: 24.000 Ft stb.

GYAKORLATI KÉPZÉS
 

Az AEROK Kft. az elméleti tanfolyam sikeres befejezése után szerződött alvállalkozóinál (a Lufthansa Technik Budapest Kft-nél vagy az AEROPLEX Kft-nél) lehetőséget biztosít a típustanfolyam gyakorlati részének végrehajtására a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

 

A gyakorlati képzést az AEROK Kft. gyakorlati oktatói vagy gyakorlatigazolói megbízásával rendelkező oktatói hajtják végre, az AEROK Part-147 jóváhagyásának megfelelő dokumentációk és eljárások alkalmazásával.

 

A gyakorlati képzés végrehajtása függ a repülőgéptípus rendelkezésre állásától. Általában a gyakorlati képzés végső visszaigazolása 1-3 héttel a tervezett kezdési időpont előtt történik. Az AEROK az ehhez szükséges előzetes egyeztetéseket az alvállalkozóval elvégzi.

 

A gyakorlati képzésre vonatkozó oktatási szerződést közvetlenül a gyakorlati képzést biztosító szervezettel kötik a tanfolyam résztvevői, illetve a képzés díját is közvetlenül ott fizetik be – általában a gyakorlati tanfolyam előtt közvetlenül, vagy a gyakorlat során.

 

A gyakorlati képzés során az oktató egy logbookban szereplő feladatsort hajt végre, illetve demonstrál a tanfolyam résztvevőinek bevonásával. A képzés befejezése után minden jelölt a logbookból véletlenszerűen kiválasztott feladatokat kap, amit önállóan kell végrehajtania, illetve demonstrálnia egy kijelölt vizsgáztató előtt (assessment).

 

Az AEROK Kft. a gyakorlati képzés sikeres befejezését Part-147 bizonyítvány kiadásával tanúsítja.

 

A tanfolyami hirdetményekben megadott árak akkor érvényesek, ha a hallgató előzetesen az AEROK elméleti tanfolyamát végezte el. Ha a hallgató csak gyakorlati képzésen vesz részt, akkor a meghirdetett díjak 130 EUR/részvevő (ÁFA-s ár) összeggel nőnek.

 

TELEFON: +36 1 280 8701
AEROK OKTATÁSI KÖZPONT CÍME
1191, BUDAPEST, Üllői út 200. II. em
(GANZ Műszer Irodaház)
LEVELEZÉSI CÍM
AEROK Repülésműszaki Oktató és Szolgáltató Kft.
1107 Budapest, Somfa köz 12. VI. emelet 20.
2015.04.07
Szeretnénk megosztani azt az örömteljes hírt, hogy hamarosan Airbus A330 típussal bővítjük típustanfolyami kínálatunkat. Jelenleg a Part-147 engedélyeztetési eljárás zajlik, ami reményeink szerint április végére, május elejére befejeződik. Az első A330 különbségi B1+B2 képzésünket május 4-i kezdéssel szeretnénk elindítani.   Az első A330 típustanfolyam tervezett időpontja május 4. és június 5. közé esik. A tanfolyam időtartama 168 tanóra, amely 24 nap alatt lesz megtartva. A tanfolyam díja 350 000 Ft + áfa. Az oktatás nyelve magyar, viszont az oktatási anyag és a feleletválasztós vizsgateszt angol nyelvű. A vizsgán a megfelelési szint 75%. A tanfolyam helyszíne az AEROK Oktatási Központ, ami Budapesten, az Üllői út 200-as szám alatt található meg. A tanfolyam indításához legalább 6 fő jelentkezése szükséges.   Az érdeklődők jelentkezését, kérdéseit Vörös Gábor kollégánk fogadja a gabor.voros@aerok.hu email címen vagy telefonon a +36/30 602 7197-es számon. 
2015.02.23
Változások EASA Part-66 alapvizsgáztatási programban   Az eddig befutott érdeklődések alapján két módosításban egyeztünk meg a vizsgáztatást biztosító Aero-Bildung Aviation Training Center-rel (www.aero-bildung.de): B1.2 Piston Engine kategória is bekerül a meghirdetett B1.1 Turbine Engine, B1.3 Helicopter with Turbine Engine és B2 Avionics kategóriák mellé. Ehhez az összes B1-gyel jelölt modul szükséges két eltéréssel: a Module 11A helyett a 11B szükséges (ennél a rendszerekhez nem adnak konzultációt, mindenkinek önállóan kell felkészülni, a „Structure” és az „Avionics” rész pedig ugyanaz a B1.1 és a B1.2 számára is), valamint a Module 15 helyett Module 16 (Piston Engine) kell. Ez utóbbira még várjuk az időpontot és az árat, de nagy valószínűséggel a Block 4-ben lesz. Részletfizetési lehetőséget biztosítanak, ha valakinek a megcélzott kategóriához szükséges összes modulból kell vizsgáznia, akkor blokkonkénti fizetést is elfogadnak és az utolsó blokk árából vonják le az egész programra vonatkozó 10%-os kedvezményt. Tájékoztatónk következő oldalán a tervezett programban feltüntettük a „Block” beosztást is.   Az előző hírlevelünkben meghirdetett többi feltétel változatlanul érvényes – és ezek változatlanul megtalálhatók a http://www.aerok.hu/hir/&id=19 helyen. Az AEROK Kft. vállalta az igények összegyűjtését és továbbítását a vizsgáztató szervezethez. Ezért kérjük, hogy modulvizsga igényetekkel Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressétek a következő elérhetőségeken: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben jelezni lehetőleg 2015. február 27-ig.   A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát. Kérjük, amennyiben téged nem érint az alapvizsgáztatás, segítsd munkánkat azzal, hogy továbbadod az információt azon munkatársaidnak, ismerőseidnek, akiknek a Part-66 szakszolgálati engedély megszerzéséhez, vagy a meglévő engedélyükben lévő korlátozások megszüntetéséhez alapmodul vizsgákra szükségük lehet. További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésetekre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgák időpontjai ide, az alábbi képre kattintva pdf formátumban letölthetőek: