ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK
 
TANFOLYAMOK
 

Céges Tanfolyamok:
Tanfolyamaink többsége magyarországi karbantartó szervezetek, légitársaságok és repülőterek megrendelésére indul. Megrendelésre indított tanfolyamaink résztvevőit a cégek delegálják, de üres helyek esetén lehetőség van a csatlakozásra, ha a tanfolyam megrendelője ehhez hozzájárul.

Nyitott Tanfolyamok:
Cégünk alkalomszerűen indít nyitott, meghirdetéses tanfolyamokat is. Ezeken a tanfolyamokon örömmel fogadunk minden jelentkezőt, legyen akár magánszemély, vagy cég által delegált résztvevő. Fontos tudni, hogy a meghirdetéses tanfolyamaink elindítása minimális létszámhoz kötött. Ez általában 12 fő. Tanfolyamainkon részvételi előfeltételt nem szoktunk megszabni, de a jelentkezőket minden esetben tájékoztatjuk, hogy tapasztalataink alapján milyen előzetes ismeretek szükségesek a tanfolyam sikeres elvégzéséhez.

Induló nyitott tanfolyamainkról bővebb információ itt található.

 
VIZSGÁK
 

Az elméleti vizsga mindig feleletválasztásos tesztkérdéseket tartalmaz. Minden tesztkérdéshez három válaszlehetőség tartozik, amelyből csak egy helyes. Egy vizsga akkor eredményes, ha a vizsgázó az adott vizsgán szereplő tesztkérdések legalább 75%-ára helyes választ adott.

A pótvizsgák jellemzői mindig megegyeznek az eredeti vizsgával (időtartam, témakörök, kérdések száma), de a tesztfeladatok változnak. Egy adott tartalmú sikertelen típustanfolyami tesztvizsgát követően az első pótvizsgára legalább 48 óra felkészülési időt biztosítunk.Ha az első pótvizsga is sikertelen, akkor másodszor a tanfolyam befejezése után lehet pótvizsgázni, de ekkor már legalább 7 napnak kell eltelnie a két vizsga között. Ha harmadik és azt követő pótvizsgák előtt legalább 30 nap felkészülési időt biztosítunk, ennél korábban nem áll módunkban pótvizsgát tartani.

Before the third and any subsequent repeated exam the preparation time should be no less than 30 days.

Az első két pótvizsga díjtalan.
A harmadik pótvizsga díja bruttó 3.000 Ft.
A negyedik pótvizsgától kezdve a díj alkalmanként duplázódik, azaz:
negyedik pótvizsga: bruttó 6.000 Ft,
ötödik pótvizsga: 12.000,
hatodik pótvizsga: 24.000 Ft stb.

GYAKORLATI KÉPZÉS
 

Az AEROK Kft. az elméleti tanfolyam sikeres befejezése után szerződött alvállalkozóinál (a Lufthansa Technik Budapest Kft-nél vagy az AEROPLEX Kft-nél) lehetőséget biztosít a típustanfolyam gyakorlati részének végrehajtására a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren.

 

A gyakorlati képzést az AEROK Kft. gyakorlati oktatói vagy gyakorlatigazolói megbízásával rendelkező oktatói hajtják végre, az AEROK Part-147 jóváhagyásának megfelelő dokumentációk és eljárások alkalmazásával.

 

A gyakorlati képzés végrehajtása függ a repülőgéptípus rendelkezésre állásától. Általában a gyakorlati képzés végső visszaigazolása 1-3 héttel a tervezett kezdési időpont előtt történik. Az AEROK az ehhez szükséges előzetes egyeztetéseket az alvállalkozóval elvégzi.

 

A gyakorlati képzésre vonatkozó oktatási szerződést közvetlenül a gyakorlati képzést biztosító szervezettel kötik a tanfolyam résztvevői, illetve a képzés díját is közvetlenül ott fizetik be – általában a gyakorlati tanfolyam előtt közvetlenül, vagy a gyakorlat során.

 

A gyakorlati képzés során az oktató egy logbookban szereplő feladatsort hajt végre, illetve demonstrál a tanfolyam résztvevőinek bevonásával. A képzés befejezése után minden jelölt a logbookból véletlenszerűen kiválasztott feladatokat kap, amit önállóan kell végrehajtania, illetve demonstrálnia egy kijelölt vizsgáztató előtt (assessment).

 

Az AEROK Kft. a gyakorlati képzés sikeres befejezését Part-147 bizonyítvány kiadásával tanúsítja.

 

A tanfolyami hirdetményekben megadott árak akkor érvényesek, ha a hallgató előzetesen az AEROK elméleti tanfolyamát végezte el. Ha a hallgató csak gyakorlati képzésen vesz részt, akkor a meghirdetett díjak 130 EUR/részvevő (ÁFA-s ár) összeggel nőnek.

 

TELEFON: +36 1 280 8701
AEROK OKTATÁSI KÖZPONT CÍME
1191, BUDAPEST, Üllői út 200. II. em
(GANZ Műszer Irodaház)
LEVELEZÉSI CÍM
AEROK Repülésműszaki Oktató és Szolgáltató Kft.
1107 Budapest, Somfa köz 12. VI. emelet 20.
2016.05.06
Az AEROK Kft. az év második felében is szeretne lehetőséget biztosítani Part-66 alapvizsgák letételére magyarországi helyszínen. A vizsgáztatást a német Aero-Bildung Aviation Training Center (www.aero-bildung.de) végzi. Cégünk a toborzásban segít, és a helyszínt biztosítja.   A vizsgaprogram lehetőséget ad a B1.1 Tubine Engine kategória megszerzéséhez szükséges modulvizsgák letétele mellett a B2 Avionics és a B1.3 Helicopter with Turbine Engine kategóriák, valamint B1.1 kategóriával rendelkezők számára a B2 kategóriára való kiterjesztéshez szükséges modulvizsgák teljesítésére is.   A vizsgáztató szervezet a vizsgán túlmenően - segítendő a sikeres felkészülést – az összes modulhoz oktatási anyagot (elektronikusan, pdf fájl formátumban), és néhány modul kivételével on-line oktatási program hozzáférést, valamint vizsgát megelőző konzultációt is biztosít. Fontos tudni, hogy a konzultáció nem számít oktatásnak, ezért a szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati tapasztalati idő meghatározásához a kínált szolgáltatás csak vizsgaként vehető figyelembe.   Az oktatási anyagok, a vizsgát megelőző konzultáció és a vizsga nyelve is angol.   A vizsgákat megelőző konzultáció és a vizsgák helyszíne: AEROK Oktatási Központ, 1191 Budapest, Üllői út 200. – Ganz Műszer irodaház, 2. emelet   Pontos információk a vizsgaidőpontokról és az árakról a mellékelt táblázat megtalálhatóak. Ebben szerepelnek olyan közös modulok, melyek több kategóriához is szükségesek, illetve vannak csak egy-egy meghatározott kategóriájú szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükségesek.   Az egyes modulvizsgák lebonyolításának feltétele, hogy legalább nyolc jelentkező legyen. Az Aero-Bildung ebben az évben ehhez a minimális létszámhoz mindenképpen ragaszkodik.   Sajnos sikertelen vizsga előfordulhat, de ennek pótlása lehetséges 100 EUR díj megfizetése mellett (ahol teszt és esszé típusú vizsgát is kellett tenni, csak a sikertelen részt kell megismételni – ezeknek is külön-külön 100 EUR a díja.). A sikertelen vizsga ismétlése a Part-66 szabályai szerint - alapesetben - legkorábban 90 nap várakozási idő után lehetséges. Az AEROK Oktatási Központban az adott pótvizsgát minden olyan alkalommal le lehet tenni, amikor vizsgáztató szervezet bármely modulból vizsgát tart. Ezen felül egy külön dátum (április 22.) is be van tervezve csak pótvizsgázásra.   Kérjük, hogy modulvizsga igényekkel kapcsolatban Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressék a következő elérhetőségeken: E-mail: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben elküldeni lehetőleg 2016. július 22-ig. A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát.   További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésükre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgák időpontjai letölthetőek az alábbi képre kattintva pdf formátumban:  
2016.04.15
Az induló tanfolyamok legfontosabb jellemzői:   Boeing 737-600/700/800/900 (CFM-56) B1 Type Course ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. május 17. ÷ június 24. Tanfolyami díj: 2400 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 199 oktatási óra / 29 nap Az oktatás nyelve: angol   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. június 27. ÷ július 08. Tanfolyami díj: 2035 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 80 óra / 10 nap   Boeing 737-600/700/800/900 (CFM-56) B2 Differences Type Course From B1 To B2   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. július 11 ÷ 14. Tanfolyami díj: 500 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 28 oktatási óra / 4 nap, Az oktatás nyelve: angol   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. július 15 ÷ 19. Tanfolyami díj: 640 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 22 óra / 3 nap.   A tanfolyamokról további információ olvasható, továbbá azonnal regisztrálni is lehet itt.
2016.02.25
EASA Part-66 alapvizsgák Magyarországi helyszínen 2016-ban is   Az AEROK Kft. idén is szeretne lehetőséget biztosítani Part-66 alapvizsgák letételére magyarországi helyszínen. A vizsgáztatást a német Aero-Bildung Aviation Training Center (www.aero-bildung.de) végzi. Cégünk a toborzásban segít, és a helyszínt biztosítja.   A vizsgaprogram lehetőséget ad a B1.1 Tubine Engine kategória megszerzéséhez szükséges modulvizsgák letétele mellett a B2 Avionics és a B1.3 Helicopter with Turbine Engine kategóriák, valamint B1.1 kategóriával rendelkezők számára a B2 kategóriára való kiterjesztéshez szükséges modulvizsgák teljesítésére is.   A vizsgáztató szervezet a vizsgán túlmenően - segítendő a sikeres felkészülést – az összes modulhoz oktatási anyagot (elektronikusan, pdf fájl formátumban), és néhány modul kivételével on-line oktatási program hozzáférést, valamint vizsgát megelőző konzultációt is biztosít. Fontos tudni, hogy a konzultáció nem számít oktatásnak, ezért a szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati tapasztalati idő meghatározásához a kínált szolgáltatás csak vizsgaként vehető figyelembe. Az oktatási anyagok, a vizsgát megelőző konzultáció és a vizsga nyelve is angol.   A vizsgákat megelőző konzultáció és a vizsgák helyszíne: AEROK Oktatási Központ, 1191 Budapest, Üllői út 200. – Ganz Műszer irodaház, 2. emelet   Pontos információk a vizsgaidőpontokról és az árakról a mellékelt táblázat megtalálhatóak. Ebben szerepelnek olyan közös modulok, melyek több kategóriához is szükségesek, illetve vannak csak egy-egy meghatározott kategóriájú szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükségesek.   Az egyes modulvizsgák lebonyolításának feltétele, hogy legalább nyolc jelentkező legyen. Az Aero-Bildung ebben az évben ehhez a minimális létszámhoz mindenképpen ragaszkodik.   Sajnos sikertelen vizsga előfordulhat, de ennek pótlása lehetséges 100 EUR díj megfizetése mellett (ahol teszt és esszé típusú vizsgát is kellett tenni, csak a sikertelen részt kell megismételni – ezeknek is külön-külön 100 EUR a díja.). A sikertelen vizsga ismétlése a Part-66 szabályai szerint - alapesetben - legkorábban 90 nap várakozási idő után lehetséges. Az AEROK Oktatási Központban az adott pótvizsgát minden olyan alkalommal le lehet tenni, amikor vizsgáztató szervezet bármely modulból vizsgát tart. Ezen felül egy külön dátum (április 22.) is be van tervezve csak pótvizsgázásra.   Kérjük, hogy modulvizsga igényekkel kapcsolatban Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressék a következő elérhetőségeken: E-mail: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben elküldeni lehetőleg 2016. március 12-ig.   A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát.   További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésükre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgaidőpontok pdf formátumban letölthetőek az alábbi képre kattintva:
2016.02.26
Ismét indul A320-as B1 és B1-ről B2-re átképző tanfolyam az alábbi paraméterekkel:   AIRBUS A318/A319/A320/A321 (CFM56) & A319/A320/A321 (IAE V2500) PART-66 B1   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. április 18. ÷ május 30. Tanfolyami díj: 2350 EUR/résztvevő (ÁFA mentes)   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. május 31. ÷ június 10. Tanfolyami díj: 2250 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt)     AIRBUS A318/A319/A320/A321 (CFM56 & IAE V2500) B2 DIFFERENCES FROM B1 TO B2 TYPE COURSE   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. június 13. ÷ 16. Tanfolyami díj: 500 EUR/résztvevő (ÁFA mentes)   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. június 17 ÷ 19. Tanfolyami díj: 640 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt)   További részletekért kattintson a tanfolyam nevére!