RÓLUNK

Fő profilunk a közforgalmú repülőgépek műszaki karbantartó személyzetének oktatása, továbbképzése.
 

Tanfolyamaink részvevői a Boeing B737CL és NG, B757, B767 repülőgépek, az Airbus A320 típuscsaládba tartozó utasszállítók, a Bombardier CRJ 200 és Q400, valamint a Fokker F70/100 utasszállító repülőgépek műszaki jellemzőit, működését, működtetését, és ellenőrzési, karbantartási eljárásait ismerhetik meg.

A típusképzéseken kívül kínálunk egyéb repülésszakmai képzéseket is, például légiutas-kísérő tanfolyamot, Human Factors, Fuel Tank Safety, EWIS képzést.

Széles körű szolgáltatásokat nyújtunk:
- repülésműszaki tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása.
- elméleti és gyakorlat típustanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- egyéb repülésszakmai tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- oktatási anyagok összeállítása
- oktatásszervezés
- tantermek oktatási célú bérbeadása

 

A repülőgéptípusok oktatását Part-147 működési engedélyünk alapján végezzük.

 

Ez garantálja azt, hogy az Európai Unió tagországainak légügyi hatóságai típustanfolyamaink elvégzését igazoló bizonyítványokat feltétel nélkül elfogadják.

 
 

Jól felszerelt, igényesen berendezett tantermeinkkel biztosítjuk az oktatáshoz nélkülözhetetlen kellemes környezetet.
 

Frissen felújított, közel 350 négyzetméter alapterületű oktatási központunk öt különböző méretű tantermet, egy hallgatói könyvtárat, valamint egy tanári szobát foglal magában. A hallgatói könyvtárban repülésszakmai irodalmat, az általunk oktatott repülőgéptípusok műszaki dokumentációit és saját oktatási anyagainkat tanulmányozhatják tanfolyami hallgatóink. Az óraközi szünetekben üdítőitalt, kávét, teát lehet fogyasztani az erre kialakított előtérben.

 

Oktatási központunk Budapest könnyen megközelíthető részén található
 

Oktatási központunk, a kiváló tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően ,egyaránt könnyen megközelíthető Budapest belvárosából, i lletve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is. A közelnen kiváló szálláslehetőségek találhatóak.

Cím:
1191 Budapest Üllői út 200. II. emelet
(GANZ Műszer Irodaház)

 

Hosszú út vezetett a jelenlegi sikeres működéshez
 

Tanáraink többsége több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai karrierjüket a budapesti nemzetközi repülőtéren a hetvenes években létrehozott Repülésoktatási Központban kezdték, az akkori idők típusainak (TU-134, TU-154, JAK-40) oktatásával.

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején korábban nem üzemeltetett típusok jelentek meg Magyarországon. A Boeing B707, B737CL, B767, a Bae-146, Fokker F70 típusok hazai forgalomba állítása új, izgalmas kihívást jelentett üzemeltetőknek, karbantartóknak és oktatóknak egyaránt.

Oktatóink repülőgéptípusok széles választékán alapuló szaktudása tovább fejlődött az ezredfordulót követő években, amikor is újabb típusok (Boeing 737NG, Airbus A320, Bombardier CRJ 200 és Q400) oktatását kezdtük meg.

2003 végén úgy határoztunk a megváltozott körülmények hatására, hogy oktatási tevékenységünket egy újonnan alapított (korlátolt felelősségű) cég keretein belül folytatjuk, függetlenül a Ferihegyi Reptéren korábban működő Repülési Oktatási Központtól. Ez az új cég, az AEROK, megkapta a PART-147 jogosítást, melyet az EU-ban is elismernek.

 

 

 
TELEFON: +36 1 280 8701
AEROK OKTATÁSI KÖZPONT CÍME
1191, BUDAPEST, Üllői út 200. II. em
(GANZ Műszer Irodaház)
LEVELEZÉSI CÍM
AEROK Repülésműszaki Oktató és Szolgáltató Kft.
1107 Budapest, Somfa köz 12. VI. emelet 20.