RÓLUNK

Fő profilunk a közforgalmú repülőgépek műszaki karbantartó személyzetének oktatása, továbbképzése.
 

Tanfolyamaink részvevői a Boeing B737CL és NG, B757, B767 repülőgépek, az Airbus A320 típuscsaládba tartozó utasszállítók, a Bombardier CRJ 200 és Q400, valamint a Fokker F70/100 utasszállító repülőgépek műszaki jellemzőit, működését, működtetését, és ellenőrzési, karbantartási eljárásait ismerhetik meg.

A típusképzéseken kívül kínálunk egyéb repülésszakmai képzéseket is, például légiutas-kísérő tanfolyamot, Human Factors, Fuel Tank Safety, EWIS képzést.

Széles körű szolgáltatásokat nyújtunk:
- repülésműszaki tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása.
- elméleti és gyakorlat típustanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- egyéb repülésszakmai tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- oktatási anyagok összeállítása
- oktatásszervezés
- tantermek oktatási célú bérbeadása

 

A repülőgéptípusok oktatását Part-147 működési engedélyünk alapján végezzük.

 

Ez garantálja azt, hogy az Európai Unió tagországainak légügyi hatóságai típustanfolyamaink elvégzését igazoló bizonyítványokat feltétel nélkül elfogadják.

 
 

Jól felszerelt, igényesen berendezett tantermeinkkel biztosítjuk az oktatáshoz nélkülözhetetlen kellemes környezetet.
 

Frissen felújított, közel 350 négyzetméter alapterületű oktatási központunk öt különböző méretű tantermet, egy hallgatói könyvtárat, valamint egy tanári szobát foglal magában. A hallgatói könyvtárban repülésszakmai irodalmat, az általunk oktatott repülőgéptípusok műszaki dokumentációit és saját oktatási anyagainkat tanulmányozhatják tanfolyami hallgatóink. Az óraközi szünetekben üdítőitalt, kávét, teát lehet fogyasztani az erre kialakított előtérben.

 

Oktatási központunk Budapest könnyen megközelíthető részén található
 

Oktatási központunk, a kiváló tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően ,egyaránt könnyen megközelíthető Budapest belvárosából, i lletve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is. A közelnen kiváló szálláslehetőségek találhatóak.

Cím:
1191 Budapest Üllői út 200. II. emelet
(GANZ Műszer Irodaház)

 

Hosszú út vezetett a jelenlegi sikeres működéshez
 

Tanáraink többsége több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai karrierjüket a budapesti nemzetközi repülőtéren a hetvenes években létrehozott Repülésoktatási Központban kezdték, az akkori idők típusainak (TU-134, TU-154, JAK-40) oktatásával.

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején korábban nem üzemeltetett típusok jelentek meg Magyarországon. A Boeing B707, B737CL, B767, a Bae-146, Fokker F70 típusok hazai forgalomba állítása új, izgalmas kihívást jelentett üzemeltetőknek, karbantartóknak és oktatóknak egyaránt.

Oktatóink repülőgéptípusok széles választékán alapuló szaktudása tovább fejlődött az ezredfordulót követő években, amikor is újabb típusok (Boeing 737NG, Airbus A320, Bombardier CRJ 200 és Q400) oktatását kezdtük meg.

2003 végén úgy határoztunk a megváltozott körülmények hatására, hogy oktatási tevékenységünket egy újonnan alapított (korlátolt felelősségű) cég keretein belül folytatjuk, függetlenül a Ferihegyi Reptéren korábban működő Repülési Oktatási Központtól. Ez az új cég, az AEROK, megkapta a PART-147 jogosítást, melyet az EU-ban is elismernek.

 

 

 
TELEFON: +36 1 280 8701
AEROK OKTATÁSI KÖZPONT CÍME
1191, BUDAPEST, Üllői út 200. II. em
(GANZ Műszer Irodaház)
LEVELEZÉSI CÍM
AEROK Repülésműszaki Oktató és Szolgáltató Kft.
1107 Budapest, Somfa köz 12. VI. emelet 20.
2016.05.06
Az AEROK Kft. az év második felében is szeretne lehetőséget biztosítani Part-66 alapvizsgák letételére magyarországi helyszínen. A vizsgáztatást a német Aero-Bildung Aviation Training Center (www.aero-bildung.de) végzi. Cégünk a toborzásban segít, és a helyszínt biztosítja.   A vizsgaprogram lehetőséget ad a B1.1 Tubine Engine kategória megszerzéséhez szükséges modulvizsgák letétele mellett a B2 Avionics és a B1.3 Helicopter with Turbine Engine kategóriák, valamint B1.1 kategóriával rendelkezők számára a B2 kategóriára való kiterjesztéshez szükséges modulvizsgák teljesítésére is.   A vizsgáztató szervezet a vizsgán túlmenően - segítendő a sikeres felkészülést – az összes modulhoz oktatási anyagot (elektronikusan, pdf fájl formátumban), és néhány modul kivételével on-line oktatási program hozzáférést, valamint vizsgát megelőző konzultációt is biztosít. Fontos tudni, hogy a konzultáció nem számít oktatásnak, ezért a szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati tapasztalati idő meghatározásához a kínált szolgáltatás csak vizsgaként vehető figyelembe.   Az oktatási anyagok, a vizsgát megelőző konzultáció és a vizsga nyelve is angol.   A vizsgákat megelőző konzultáció és a vizsgák helyszíne: AEROK Oktatási Központ, 1191 Budapest, Üllői út 200. – Ganz Műszer irodaház, 2. emelet   Pontos információk a vizsgaidőpontokról és az árakról a mellékelt táblázat megtalálhatóak. Ebben szerepelnek olyan közös modulok, melyek több kategóriához is szükségesek, illetve vannak csak egy-egy meghatározott kategóriájú szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükségesek.   Az egyes modulvizsgák lebonyolításának feltétele, hogy legalább nyolc jelentkező legyen. Az Aero-Bildung ebben az évben ehhez a minimális létszámhoz mindenképpen ragaszkodik.   Sajnos sikertelen vizsga előfordulhat, de ennek pótlása lehetséges 100 EUR díj megfizetése mellett (ahol teszt és esszé típusú vizsgát is kellett tenni, csak a sikertelen részt kell megismételni – ezeknek is külön-külön 100 EUR a díja.). A sikertelen vizsga ismétlése a Part-66 szabályai szerint - alapesetben - legkorábban 90 nap várakozási idő után lehetséges. Az AEROK Oktatási Központban az adott pótvizsgát minden olyan alkalommal le lehet tenni, amikor vizsgáztató szervezet bármely modulból vizsgát tart. Ezen felül egy külön dátum (április 22.) is be van tervezve csak pótvizsgázásra.   Kérjük, hogy modulvizsga igényekkel kapcsolatban Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressék a következő elérhetőségeken: E-mail: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben elküldeni lehetőleg 2016. július 22-ig. A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát.   További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésükre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgák időpontjai letölthetőek az alábbi képre kattintva pdf formátumban:  
2016.04.15
Az induló tanfolyamok legfontosabb jellemzői:   Boeing 737-600/700/800/900 (CFM-56) B1 Type Course ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. május 17. ÷ június 24. Tanfolyami díj: 2400 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 199 oktatási óra / 29 nap Az oktatás nyelve: angol   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. június 27. ÷ július 08. Tanfolyami díj: 2035 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 80 óra / 10 nap   Boeing 737-600/700/800/900 (CFM-56) B2 Differences Type Course From B1 To B2   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. július 11 ÷ 14. Tanfolyami díj: 500 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 28 oktatási óra / 4 nap, Az oktatás nyelve: angol   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. július 15 ÷ 19. Tanfolyami díj: 640 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt) Időtartam: 22 óra / 3 nap.   A tanfolyamokról további információ olvasható, továbbá azonnal regisztrálni is lehet itt.
2016.02.25
EASA Part-66 alapvizsgák Magyarországi helyszínen 2016-ban is   Az AEROK Kft. idén is szeretne lehetőséget biztosítani Part-66 alapvizsgák letételére magyarországi helyszínen. A vizsgáztatást a német Aero-Bildung Aviation Training Center (www.aero-bildung.de) végzi. Cégünk a toborzásban segít, és a helyszínt biztosítja.   A vizsgaprogram lehetőséget ad a B1.1 Tubine Engine kategória megszerzéséhez szükséges modulvizsgák letétele mellett a B2 Avionics és a B1.3 Helicopter with Turbine Engine kategóriák, valamint B1.1 kategóriával rendelkezők számára a B2 kategóriára való kiterjesztéshez szükséges modulvizsgák teljesítésére is.   A vizsgáztató szervezet a vizsgán túlmenően - segítendő a sikeres felkészülést – az összes modulhoz oktatási anyagot (elektronikusan, pdf fájl formátumban), és néhány modul kivételével on-line oktatási program hozzáférést, valamint vizsgát megelőző konzultációt is biztosít. Fontos tudni, hogy a konzultáció nem számít oktatásnak, ezért a szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükséges gyakorlati tapasztalati idő meghatározásához a kínált szolgáltatás csak vizsgaként vehető figyelembe. Az oktatási anyagok, a vizsgát megelőző konzultáció és a vizsga nyelve is angol.   A vizsgákat megelőző konzultáció és a vizsgák helyszíne: AEROK Oktatási Központ, 1191 Budapest, Üllői út 200. – Ganz Műszer irodaház, 2. emelet   Pontos információk a vizsgaidőpontokról és az árakról a mellékelt táblázat megtalálhatóak. Ebben szerepelnek olyan közös modulok, melyek több kategóriához is szükségesek, illetve vannak csak egy-egy meghatározott kategóriájú szakszolgálati engedély megszerzéséhez szükségesek.   Az egyes modulvizsgák lebonyolításának feltétele, hogy legalább nyolc jelentkező legyen. Az Aero-Bildung ebben az évben ehhez a minimális létszámhoz mindenképpen ragaszkodik.   Sajnos sikertelen vizsga előfordulhat, de ennek pótlása lehetséges 100 EUR díj megfizetése mellett (ahol teszt és esszé típusú vizsgát is kellett tenni, csak a sikertelen részt kell megismételni – ezeknek is külön-külön 100 EUR a díja.). A sikertelen vizsga ismétlése a Part-66 szabályai szerint - alapesetben - legkorábban 90 nap várakozási idő után lehetséges. Az AEROK Oktatási Központban az adott pótvizsgát minden olyan alkalommal le lehet tenni, amikor vizsgáztató szervezet bármely modulból vizsgát tart. Ezen felül egy külön dátum (április 22.) is be van tervezve csak pótvizsgázásra.   Kérjük, hogy modulvizsga igényekkel kapcsolatban Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressék a következő elérhetőségeken: E-mail: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben elküldeni lehetőleg 2016. március 12-ig.   A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát.   További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésükre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgaidőpontok pdf formátumban letölthetőek az alábbi képre kattintva:
2016.02.26
Ismét indul A320-as B1 és B1-ről B2-re átképző tanfolyam az alábbi paraméterekkel:   AIRBUS A318/A319/A320/A321 (CFM56) & A319/A320/A321 (IAE V2500) PART-66 B1   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. április 18. ÷ május 30. Tanfolyami díj: 2350 EUR/résztvevő (ÁFA mentes)   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Tervezett időpont: 2016. május 31. ÷ június 10. Tanfolyami díj: 2250 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt)     AIRBUS A318/A319/A320/A321 (CFM56 & IAE V2500) B2 DIFFERENCES FROM B1 TO B2 TYPE COURSE   ELMÉLETI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. június 13. ÷ 16. Tanfolyami díj: 500 EUR/résztvevő (ÁFA mentes)   GYAKORLATI TÍPUSTANFOLYAM Időpont: 2016. június 17 ÷ 19. Tanfolyami díj: 640 EUR/résztvevő (ÁFA-val együtt)   További részletekért kattintson a tanfolyam nevére!