RÓLUNK

Fő profilunk a közforgalmú repülőgépek műszaki karbantartó személyzetének oktatása, továbbképzése.
 

Tanfolyamaink részvevői a Boeing B737CL és NG, B757, B767 repülőgépek, az Airbus A320 típuscsaládba tartozó utasszállítók, a Bombardier CRJ 200 és Q400, valamint a Fokker F70/100 utasszállító repülőgépek műszaki jellemzőit, működését, működtetését, és ellenőrzési, karbantartási eljárásait ismerhetik meg.

A típusképzéseken kívül kínálunk egyéb repülésszakmai képzéseket is, például légiutas-kísérő tanfolyamot, Human Factors, Fuel Tank Safety, EWIS képzést.

Széles körű szolgáltatásokat nyújtunk:
- repülésműszaki tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása.
- elméleti és gyakorlat típustanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- egyéb repülésszakmai tanfolyamok teljeskörű megszervezése és lebonyolítása
- oktatási anyagok összeállítása
- oktatásszervezés
- tantermek oktatási célú bérbeadása

 

A repülőgéptípusok oktatását Part-147 működési engedélyünk alapján végezzük.

 

Ez garantálja azt, hogy az Európai Unió tagországainak légügyi hatóságai típustanfolyamaink elvégzését igazoló bizonyítványokat feltétel nélkül elfogadják.

 
 

Jól felszerelt, igényesen berendezett tantermeinkkel biztosítjuk az oktatáshoz nélkülözhetetlen kellemes környezetet.
 

Frissen felújított, közel 350 négyzetméter alapterületű oktatási központunk öt különböző méretű tantermet, egy hallgatói könyvtárat, valamint egy tanári szobát foglal magában. A hallgatói könyvtárban repülésszakmai irodalmat, az általunk oktatott repülőgéptípusok műszaki dokumentációit és saját oktatási anyagainkat tanulmányozhatják tanfolyami hallgatóink. Az óraközi szünetekben üdítőitalt, kávét, teát lehet fogyasztani az erre kialakított előtérben.

 

Oktatási központunk Budapest könnyen megközelíthető részén található
 

Oktatási központunk, a kiváló tömegközlekedési lehetőségeknek köszönhetően ,egyaránt könnyen megközelíthető Budapest belvárosából, i lletve a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről is. A közelnen kiváló szálláslehetőségek találhatóak.

Cím:
1191 Budapest Üllői út 200. II. emelet
(GANZ Műszer Irodaház)

 

Hosszú út vezetett a jelenlegi sikeres működéshez
 

Tanáraink többsége több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkezik. Szakmai karrierjüket a budapesti nemzetközi repülőtéren a hetvenes években létrehozott Repülésoktatási Központban kezdték, az akkori idők típusainak (TU-134, TU-154, JAK-40) oktatásával.

A nyolcvanas évek végén, a kilencvenes évek elején korábban nem üzemeltetett típusok jelentek meg Magyarországon. A Boeing B707, B737CL, B767, a Bae-146, Fokker F70 típusok hazai forgalomba állítása új, izgalmas kihívást jelentett üzemeltetőknek, karbantartóknak és oktatóknak egyaránt.

Oktatóink repülőgéptípusok széles választékán alapuló szaktudása tovább fejlődött az ezredfordulót követő években, amikor is újabb típusok (Boeing 737NG, Airbus A320, Bombardier CRJ 200 és Q400) oktatását kezdtük meg.

2003 végén úgy határoztunk a megváltozott körülmények hatására, hogy oktatási tevékenységünket egy újonnan alapított (korlátolt felelősségű) cég keretein belül folytatjuk, függetlenül a Ferihegyi Reptéren korábban működő Repülési Oktatási Központtól. Ez az új cég, az AEROK, megkapta a PART-147 jogosítást, melyet az EU-ban is elismernek.

 

 

 
TELEFON: +36 1 280 8701
AEROK OKTATÁSI KÖZPONT CÍME
1191, BUDAPEST, Üllői út 200. II. em
(GANZ Műszer Irodaház)
LEVELEZÉSI CÍM
AEROK Repülésműszaki Oktató és Szolgáltató Kft.
1107 Budapest, Somfa köz 12. VI. emelet 20.
2015.04.07
Szeretnénk megosztani azt az örömteljes hírt, hogy hamarosan Airbus A330 típussal bővítjük típustanfolyami kínálatunkat. Jelenleg a Part-147 engedélyeztetési eljárás zajlik, ami reményeink szerint április végére, május elejére befejeződik. Az első A330 különbségi B1+B2 képzésünket május 4-i kezdéssel szeretnénk elindítani.   Az első A330 típustanfolyam tervezett időpontja május 4. és június 5. közé esik. A tanfolyam időtartama 168 tanóra, amely 24 nap alatt lesz megtartva. A tanfolyam díja 350 000 Ft + áfa. Az oktatás nyelve magyar, viszont az oktatási anyag és a feleletválasztós vizsgateszt angol nyelvű. A vizsgán a megfelelési szint 75%. A tanfolyam helyszíne az AEROK Oktatási Központ, ami Budapesten, az Üllői út 200-as szám alatt található meg. A tanfolyam indításához legalább 6 fő jelentkezése szükséges.   Az érdeklődők jelentkezését, kérdéseit Vörös Gábor kollégánk fogadja a gabor.voros@aerok.hu email címen vagy telefonon a +36/30 602 7197-es számon. 
2015.02.23
Változások EASA Part-66 alapvizsgáztatási programban   Az eddig befutott érdeklődések alapján két módosításban egyeztünk meg a vizsgáztatást biztosító Aero-Bildung Aviation Training Center-rel (www.aero-bildung.de): B1.2 Piston Engine kategória is bekerül a meghirdetett B1.1 Turbine Engine, B1.3 Helicopter with Turbine Engine és B2 Avionics kategóriák mellé. Ehhez az összes B1-gyel jelölt modul szükséges két eltéréssel: a Module 11A helyett a 11B szükséges (ennél a rendszerekhez nem adnak konzultációt, mindenkinek önállóan kell felkészülni, a „Structure” és az „Avionics” rész pedig ugyanaz a B1.1 és a B1.2 számára is), valamint a Module 15 helyett Module 16 (Piston Engine) kell. Ez utóbbira még várjuk az időpontot és az árat, de nagy valószínűséggel a Block 4-ben lesz. Részletfizetési lehetőséget biztosítanak, ha valakinek a megcélzott kategóriához szükséges összes modulból kell vizsgáznia, akkor blokkonkénti fizetést is elfogadnak és az utolsó blokk árából vonják le az egész programra vonatkozó 10%-os kedvezményt. Tájékoztatónk következő oldalán a tervezett programban feltüntettük a „Block” beosztást is.   Az előző hírlevelünkben meghirdetett többi feltétel változatlanul érvényes – és ezek változatlanul megtalálhatók a http://www.aerok.hu/hir/&id=19 helyen. Az AEROK Kft. vállalta az igények összegyűjtését és továbbítását a vizsgáztató szervezethez. Ezért kérjük, hogy modulvizsga igényetekkel Vörös Gábor AEROK oktatási vezetőt keressétek a következő elérhetőségeken: gabor.voros@aerok.hu, mobil: +36306027197.   A jelentkezést kérjük e-mailben jelezni lehetőleg 2015. február 27-ig.   A jelentkezéseket később is fogadjuk, de fennállhat a veszélye, hogy ha nincs meg szükséges létszám, akkor a német partner törli a programból a vizsgát. Kérjük, amennyiben téged nem érint az alapvizsgáztatás, segítsd munkánkat azzal, hogy továbbadod az információt azon munkatársaidnak, ismerőseidnek, akiknek a Part-66 szakszolgálati engedély megszerzéséhez, vagy a meglévő engedélyükben lévő korlátozások megszüntetéséhez alapmodul vizsgákra szükségük lehet. További felvilágosítással is szívesen állunk rendelkezésetekre a megadott elérhetőségeken.   A vizsgák időpontjai ide, az alábbi képre kattintva pdf formátumban letölthetőek: